Bij Collins Chiropractie worden rugklachten deskundig aangepakt

Niets is lastiger dan dagelijks met rugklachten de dag door te moeten brengen. Die klachten kunnen soms zomaar ontstaan zonder dat er een aanwijsbare reden is, zelfs als je iets kleins van de grond pakt kan het in je rug schieten. Heb je een zwaar lichamelijk beroep dan kan het een logisch gevolg zijn van overbelasting of een verkeerde werkhouding waardoor zenuwen in de rug bekneld raken.

Een bezoek aan Collins Chiropractie kan voor veel mensen dan uitkomst bieden. “Een chiropractor houdt zich namelijk bezig met de wervelkolom en het zenuwstelsel”, laat chiropractor Ryan Collins van de gelijknamige praktijk in Barneveld weten

Soort klachten
Bij de intake wordt goed geluisterd naar wat de klachten van de te behandelen persoon zijn. “Er komen hier mensen met verschillende klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn, lage rugklachten, boven rugklachten, hernia en tintelingen in de ledematen. Veel mensen denken dat rugklachten het gevolg zijn van directe ‘schade’ in de rug. Maar dat is niet zo”, legt Ryan uit. “Vanuit de intake komen we tot een beoordeling en stellen vervolgens een behandelplan samen. Hieruit blijkt dat rugklachten meestal een functionele oorzaak hebben die vaak te herleiden is naar de wervelkolom, bijvoorbeeld een verschoven of vastzittende wervel of zenuw(blokkades). Wij pakken als chiropractors het probleem bij de kern aan door gericht en gedoseerd druk uit te oefenen op de wervelkolom. Samenvattend doen wij dit aan de hand van de drie B’s die staan voor beoordelen, behandelen en begeleiden.”

Zowel jong als oud is welkom bij Collins Chiropractie. Ook (huil)baby’s, kinderen en zwangere vrouwen kunnen veel baat hebben bij een behandeltraject. Maar ook ouderen bij wie slijtage een grote rol speelt kunnen we verlichting van de klachten geven. ”Er zijn maar weinig mensen voor wie wij niets kunnen betekenen, ook als ze overal al zijn geweest”, vertelt Ryan.

Wilt u weten of chiropractie iets voor u is? Dan is de screeningsdag van zaterdag 17 december het uitgelezen moment om daarachter te komen. Mocht het namelijk zo zijn dat chiropractie een oplossing kan zijn voor uw klachten dan heeft u eind van het jaar de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar en/of uw aanvullend pakket aan te passen. Chiropractische behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor wordt uw eigen risico niet aangesproken, dit geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering.

Tijdens de screeningsdag kunt u op een prettige manier kennismaken met chiropractie én met de praktijk. ‘Op basis van de screening geven wij een advies. Ook zal er een assistente aanwezig zijn om al uw vragen wat betreft chiropractisch vergoeding te beantwoorden. “In verband met een beperkt aantal plekken is opgeven noodzakelijk”, zegt Ryan.

Opgeven kan telefonisch via 0342-49 20 29 of via de website www.collins-chiropractie.nl/screeningsdagen

Collins Chiropractie
Churchillstraat 48, Barneveld
t. 0342-49 20 29
e. [email protected]
w. www.collins-chiropractie.nl