Ruim, veel privacy, maar ook gezellig en persoonlijk!

In het bruisende hart van Barneveld Centrum, met zicht op de oude en statige kerktoren heeft Orthodontie Barneveld wellicht al 15 jaar het mooiste plekje in bezit. De praktijk die gerund wordt door Lex Noverraz en zijn team staat garant voor gezelligheid. “Natuurlijk gaan wij voor de stralende lach en een goed gebit, maar daarbij hebben we oog voor onze cliënten en gaan we op een ontspannen manier met elkaar om. Dit wordt door jong en oud gewaardeerd!”

De praktijk is afgelopen zomer fors uitgebreid. Tijd voor een gesprek met Lex en praktijkmanager Esther Ebbers over de doelen van de vernieuwde praktijk aan de Langstraat.

Gezellig
De gezellige orthopraktijk zo luidt de pay-off. Lex: “Zeker! Daar staan wij voor. Het is belangrijk dat onze cliënten zich op hun gemak voelen tijdens de periode waarin ze bij ons onder behandeling zijn.” Esther vult aan: “Je ziet dat ook terug. Tieners die hier een beetje schuchter binnenkomen, gaan zelfverzekerd en met een stralende lach de deur uit. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen!”

Proces
Bij Orthodontie Barneveld kunnen zowel jongeren als volwassenen voor alle typen beugels terecht. Lex: “Tijdens een eerste bezoek kijken we niet alleen naar het gezicht en het gebit, maar luisteren we ook naar de wensen. We kijken welke beugelbehandeling zinvol is en wanneer deze kan starten. Vervolgens vindt een uitgebreid onderzoek plaats. We maken foto’s en een scan van het gebit. Op basis van deze informatie ontstaat een behandelplan.”

Controle
Esther vervolgt: “Om de vijf à zes weken vindt er controle plaats. De beugel wordt gecontroleerd en aangepast. Goed poetsen en het goed dragen van elastiekjes en uitneembare beugels zorgt voor een voorspoedig verloop. Als de beugel eruit mag, plaatsen we spalkjes en nachtbeugels om te voorkomen dat het gebit daarna weer verschuift.”

Invisalign
Mogelijkheden die beugelen prettiger maken. Dat is waar Lex altijd naar op zoek is. Lachend: “Dat klopt inderdaad. Er zijn veel nieuwe technieken waardoor erg zichtbare beugels niet meer nodig zijn. We werken veel met doorzichtige beugels, de invisalign bijvoorbeeld. Een beugel waarbij je veel gemakkelijker kunt poetsen en minder pijn aan je tanden ervaart. Omdat wij dit type beugel veel aanbieden, is het kostenplaatje daarvan bij ons erg gunstig.”

Uitbreiding/Privacy
Privacy tijdens de behandeling staat hoog in het vaandel. Lex: “Toen we de mogelijkheid kregen om onze praktijk hier in Barneveld uit te breiden, heb ik dat met beide handen aangegrepen.” De extra ruimte binnen de praktijk is aanzienlijk. Cliënten hebben voldoende privacy, maar tegelijkertijd kunnen de orthodontisten en assistenten goed contact met elkaar houden. “De mooie grote sterilisatieruimte, voor het schoonmaken van de instrumenten en de fijne grote kantine maken het geheel helemaal af!”

Extra zorg
Dat Orthodontie Barneveld oog heeft voor cliënten blijkt wel uit het feit dat twee medewerkers zich gespecialiseerd hebben in het werken en begeleiden van kinderen met autisme. Esther: “Voor hen is een bezoek aan de orthodontist soms een grote berg waar ze tegenop zien. Wie ga ik ontmoeten? Wat gaat er gebeuren? Maar ook voor ouders is het moeilijk. Als ze zien dat ze kunnen vertrouwen op een zorgzame en professionele begeleiding, is dat echt ontzorgen! De kinderen/jongeren krijgen duidelijke uitleg en als het nodig is plannen we een extra afspraak in. Tijdens de behandelingen werken we bijvoorbeeld met een verzwaringsdeken. Dat geeft hen een veilig gevoel. Ons uitgangspunt is: een kind op zodanige wijze benaderen dat het zich begrepen voelt.”

Pluspunten
Naast gezelligheid en persoonlijke aandacht voor iedere cliënt hanteert Orthodontie Barneveld ook familiekorting. Zo geldt dat het eerste kind voor een normaal tarief wordt behandeld. De tweede krijgt 5% korting op de behandeling en vanaf het derde kind wordt 10% korting gegeven. Dat is vaak een groot deel van de eigen bijdrage die men betaald heeft. “Het leven is voor iedereen duur, daarom is het bij ons ook mogelijk om in termijnen te betalen”, besluit Lex.

Orthodontie Barneveld
Langstraat 14, Barneveld
t. 0342-408 406
e. [email protected]
w. www.orthobarneveld.nl