Curves helpt je goede voornemens uit te voeren!

Ze komen er weer aan…de feestdagen! Veel gezelligheid, genieten van lekker eten. En dan in het nieuwe jaar eindelijk eens die goede voornemens ten uitvoer brengen: (meer) bewegen, een gezond gewicht, gezonder eten. Curves kan je daarbij helpen! “Wij weten hoe belangrijk beweging en voeding zijn en helpen vrouwen om hierin een goede balans te vinden”, aldus Karin Lucas, eigenaresse van Curves Barneveld. “Wij willen vrouwen een positief gevoel geven en helpen hun gezondheid te verbeteren, zodat ze krachtiger en gezonder worden.”

Winnaar Award

Vijf jaar geleden nam Karin Curves Barneveld over en dit jaar is Curves Barneveld de winnaar van de Dutch Fitness Award voor ‘beste fitnessclub in de gemeente Barneveld’. “Een echte opsteker”, vindt Karin, “ook voor mijn coaches, die elke dag weer klaarstaan voor onze leden.” Curves is dé sportschool voor vrouwen. In een 30 minuten fitnessprogramma worden alle grote spiergroepen getraind op toestellen die speciaal zijn ontwikkeld voor vrouwen en zich aanpassen aan de kracht van de gebruikster. Karin legt uit: “Naarmate de vrouwen meer kracht en conditie ontwikkelen en gebruiken, geeft het toestel meer weerstand, waardoor je training zwaarder wordt en je spiermassa toeneemt. Zo word je vanzelf fitter en sterker en neemt je uithoudingsvermogen toe. En natuurlijk word je begeleid door een Curves-coach.” Volgens Karin wordt onderschat hoe belangrijk krachttraining voor vrouwen is. “Voor mannen wordt het normaal gevonden, maar bij veel vrouwen is onbekend welke gezondheidsvoordelen dit biedt. Een grotere spiermassa heeft een gunstige invloed op je vetpercentage, stofwisseling, hormoonbalans en botmassa. Genoeg reden dus om die spieren te ontwikkelen, ongeacht je leeftijd.”

Goede voornemens worden daden

Naast bewegen is voeding uiteraard een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Daarvoor heeft Curves het voedingsprogramma Curves Complete ontwikkeld, waarin in een kleine groep gewerkt wordt aan een gezond eet- en leefpatroon. “Gedurende 12 weken werk je, samen met andere vrouwen zoals jijzelf en onder begeleiding van een coach, aan jouw doel. We leren je gezonde keuzes te maken om zo blijvend je gewicht te veranderen. Zo kunnen die goede voornemens omgezet worden in daden, met resultaat!”

“Wie nieuwsgierig is geworden, nodigen wij uit om een afspraak te maken voor een kennismaking, we hebben een leuke actie! Fijne feestdagen en graag tot ziens!”

Curves Barneveld
Burg. Kuntzelaan 30a, Barneveld
Tel. 0342 – 408 868
Mail. [email protected]
Web. www.curves.nl/curves-barneveld