Krachttraining voor vrouwen is geweldig!

“Krachttraining voor vrouwen wordt steeds populairder. Iets waar wij ons hard voor maken en waar we blij mee zijn, want het is een belangrijke vorm van training voor zowel onze mentale als onze fysieke gezondheid”, zegt Karin Lucas, eigenaresse van Curves Barneveld. “En laat krachttraining voor vrouwen nou net onze specialiteit zijn!”

Levensstijl

Karin legt uit: “Al vanaf je dertigste nemen spiermassa en kracht af. Maar niet alleen leeftijd is een oorzaak, ook een steeds inactievere levensstijl telt mee; Nederlanders zijn in Europa de ‘kampioen langdurig zitten’. Hoe minder spieren worden uitgedaagd, hoe lager de spiermassa. Dagelijkse bezigheden kosten hierdoor meer moeite en energie. Kortom: minder spiermassa = minder energie = vaker moe, lusteloos en ziek. Gelukkig is het nooit te laat om te beginnen met krachttraining!”

Voordelen

  • Enkele voordelen van krachttraining op een rij:
  • Hogere spiermassa heeft een positieve invloed op de stofwisseling en het vetpercentage
  • Krachttraining kan pijn bij artrose verminderen doordat spieren meer opvangen
  • Krachttraining zorgt voor betere slaap, minder stress en een betere hormoonbalans
  • Krachttraining heeft een positieve invloed op je bloeddruk in rust
  • Krachttraining is goed voor je hart- en vaatstelsel
  • Endorfinen bij krachttraining hebben een positief effect bij depressie
  • Krachttraining zorgt door sterkere spieren voor een hogere botdichtheid

“Die botdichtheid is vooral voor ouderen belangrijk. De ernstige gevolgen na een val zijn de afgelopen 20 jaar verdriedubbeld! Genoeg redenen dus om met krachttraining aan jezelf te werken. Bij Curves combineer je kracht- met cardiotraining en werk je tegelijkertijd aan spieren én conditie. Zo zorg je voor een stevige basis voor een gezonde en actieve(re) toekomst!”, aldus Karin.

30 minuten

Een workout bij Curves duurt 30 minuten, de toestellen zijn speciaal voor vrouwen ontwikkeld. “Wij vertellen je graag in een kennismakingsgesprek wat Curves voor jou kan betekenen. En tijdens een proefmaand (30 dagen voor 30 euro) kun je het zelf ervaren! Bel ons voor een afspraak, je bent van harte welkom!”

Curves Barneveld
Tel. 0342 – 408 868
curves.nl/vrouwen-sportschool-barneveld