Groot onderhoud A1 tussen Stroe en Barneveld: 21 – 24 juni en 28 juni – 1 juli

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A1 tussen Stroe en Barneveld. Hiervoor zijn in 2024 meerdere weekendafsluitingen nodig. De eerste weekendafsluitingen zijn van 21 – 24 juni en 28 juni – 1 juli. De weg is dan afgesloten in de richting van Amersfoort tussen Stroe en Barneveld. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tot 30 minuten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van asfalt en het aanbrengen van markeringen en detectielussen. Daarnaast worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan viaducten. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het herstellen van betonschades.

Afsluitingen in juni

In verband met de werkzaamheden is de A1 in de richting van Amersfoort twee weekenden afgesloten tussen Stroe en Barneveld:

  • Vrijdag 21 juni 20.00 uur tot maandag 24 juni 05.30 uur
  • Vrijdag 28 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 05.30 uur
    Dit weekend is ook de oprit van de A30 naar de A1 in de richting Amersfoort afgesloten.

Daarnaast vervangen we de deklaag van het asfalt op de op- en afritten bij Voorthuizen. In de nachten van maandag 3 juni tot donderdag 6 juni is er dagelijks één op- of afrit afgesloten tussen 20.00 – 05.00 uur.

In het najaar worden nog twee weekendafsluitingen gepland waarbij de werkzaamheden in omgekeerde rijrichting uitgevoerd worden.

Omleidingsroutes

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tot 30 minuten.

  • Verkeer vanuit Deventer richting Amersfoort, Amsterdam en
    Utrecht wordt omgeleid via de A50 en A12.
  • Verkeer vanuit Deventer richting Barneveld wordt omgeleid via de A50, A12 en A30.
  • Borden langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Groot onderhoud

Periodiek voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de rijkswegen om de doorstroming en veiligheid te kunnen blijven garanderen. Door deze werkzaamheden uit te voeren voorkomen we asfaltschades, herstelwerkzaamheden en extra hinder voor de weggebruiker.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).