65 jaar Van Ginkel Keukens

Zijn collega’s noemt hij figuurlijk ‘een elftal’. “Ik ben de coach, maar zij moeten spelen en de wedstrijd winnen.” John van Ginkel, inmiddels 25 jaar eigenaar van Van Ginkel Keukens, staat garant voor zijn mensen. “Je kunt nog zo’n mooi bedrijf hebben, maar als je geen gezonde en betrokken teamgeest onder je mensen hebt, dan heeft dat effect op de kwaliteit.”

Die kwaliteit is terug te zien in de onlangs vernieuwde showroom aan de Marconistraat in Barneveld. “Greeploze keukens met onder andere stijlvolle marmeren bladen, standaard uitgerust met een quooker en werkbladafzuiging zijn helemaal van deze tijd. Daarbij is het opvallend dat de zwarte keuken steeds meer plaats gaat maken voor keukens die wat lichter van kleur zijn. “Zo vloeit een keuken als het ware door naar een licht interieur met bijvoorbeeld een visgraat vloer.” De keukenspecialisten van Van Ginkel Keukens geven klanten hierin graag een eerlijk en goed advies.

Keuken als hart van de woning

De keuken wordt meer en meer het hart van een woning. “De woonkeuken is een centrale plek waar mensen genieten van koken en bakken, maar waar eveneens de dag wordt gestart met vroege vogels en avondmensen genieten van gezelligheid, een goed gesprek en lekker glas wijn. De keuken is een belevingswereld op zich. En wie wil er nu geen droomkeuken geheel op maat?”

Trends in keukenland

Op de vraag welke trends John in keukenland signaleert noemt hij twee stijlen: hotel-chique en Japandi. “Hotel-chique zien we al wat langere tijd en dat heeft ook een wat tijdlozer karakter dan andere interieurstijlen. Wat betreft Japandi: dat is echt dé interieurtrend van 2023. Je ziet in deze stijl dat Scandinavisch wonen en Japans design worden gecombineerd. Op die manier ontstaat een sereen en stijlvol interieur. Kenmerkend voor Japandi zijn naturel kleuren in een ton-sur-ton toepassing, organische vormen en gebruik van natuurlijke materialen zoals steen, hout en beton.”

Alleskunner in de keuken

Een keuken zonder apparatuur is een auto zonder motor. Een veelzijdig apparaat is de stoomoven. “De absolute alleskunner in de keuken en wat mij betreft echt een topapparaat. Waar je vroeger naar een restaurant ging om lekker te kunnen eten, doen we dat nu gewoon thuis. Neem bijvoorbeeld iets simpels als broccoli. In de pan wordt dit vaak wat slap en smaakloos. In de stoomoven niet. De smaak en stevigheid van de groente blijft behouden en je krijgt tot 20% meer vitaminen binnen.” De stoomoven kan koken, garen op lage temperatuur, bakken, et cetera. “Het apparaat reinigt zichzelf en voert het water zelf af. Je hebt er geen omkijken naar.”

Complete inrichting

Door de jaren heen is Van Ginkel Keukens meer en meer een totaalconcept gaan aanbieden. “Dat komt vanzelf vanwege de winkel van Wilma, Eigenstijl Wonen. De keukens in onze showroom zijn dan ook helemaal afgestyled met prachtige items uit haar winkel. Zo krijgt de klant ook een totaalplaatje te zien. Extra leuk is het voor klanten om vervolgens even binnendoor naar Eigenstijl Wonen te lopen om daar te kijken naar mooi bijpassend meubilair en decoratiemateriaal.”

Van Ginkel Keukens bestaat 65 jaar

Dit jaar viert Van Ginkel Keukens haar 65-jarig bestaan met twee open dagen. “En om dat te vieren hebben we in oktober weer leuke acties. Op 6 oktober van 18:00 uur tot 21:00 uur verzorgt Miele een stoomovendemonstratie en Bora een demonstratie met kookplaatafzuiging. Ook krijgen geinteresseerden een Quooker demonstratie te zien. Dit herhalen we op zaterdag 7 oktober van 10:00 uur tot 16:00 uur.” Verder krijgen klanten in de gehele maand oktober bij aankoop van een keuken een gratis Miele vaatwasser of een Quooker cadeau.”

Houd de socials in de gaten voor een enorme online jubileumactie.

Van Ginkel Keukens
Marconistraat 8, Barneveld
Tel. 0342-412501
[email protected]
www.vanginkelkeukens.nl