Stijlvolle en slimme zonwering bij Groenevelt

Kies je screens, rolluiken of toch een knikarmscherm? En ga je voor strak en stoer of voor landelijk en licht? Zonwering is de kers op de taart van je huis en voegt veel functionaliteit toe aan je interieur én tuin. Maar hoe bepaal je welke zonwering waar het beste past? Zonweringspecialist Marcel Groenevelt helpt ons op weg.

Of het nu gaat om een woonhuis of bedrijfspand: met zonwering creëer je in een oogwenk sfeer én een aangenaam woon- en werkklimaat. Marcel Groenevelt combineert zijn kennis en jarenlange ervaring met een persoonlijk advies over zonwering. Al zeventien jaar staat hij aan het roer van zijn onderneming Groenevelt Zonwering. Als specialist in zonwering adviseert en monteert hij niet alleen, maar maakt hij eigenhandig screens. Zo kent hij de producten door en door en kan hij het beste advies geven voor wat werkt bij welke ruimte.

Buitenleven

Zonwering is een uitkomst extra lang te genieten van het buitenleven, stelt Groenevelt. “Met glazen schuifwanden en screens voor veranda’s kun je extra leefruimte creëren, zodat je ook buiten kunt leven als het regent of kouder wordt.” De schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen die in één beweging zijn te openen of te sluiten. De wanden zijn leverbaar in verschillende glasmaten en hoogtes en te plaatsen onder ieder type overkapping. “Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. De glazen schuifdeuren hebben een mooie stoere staallook en wat heel bijzonder is, een ultraplatte onderrail. Dit maakt een groot verschil. Je raakt de opstap kwijt en het geeft die ultieme luxe uitstraling aan je veranda.”

De knikarmschermen raken ook weer in zwang, vertelt de zonweringspecialist. Ze zijn verder ontwikkeld, stabieler en beschikken over kwalitatief mooie stoffen en een sterke motor. Zo biedt hij nu ook doekoverkappingen, waar je onder kunt zitten bij slechter weer. “De doekoverkapping staat op poten en loopt door geleiders heen middels een windvast ritssysteem. Zo krijg je een soort veranda. Erg mooi met een lichtlijst erin. Dit is een heel geschikt concept voor als je de lichtinval binnen wilt behouden en een veranda wilt creëren in een kleinere tuin.”

Slimme zonwering

De ontwikkelingen in zonwering volgen elkaar in een rap tempo op, vertelt Groenevelt. “Er zijn legio mogelijkheden op het gebied van elektra, de schermen worden mooier en luxer en het zit steeds beter in elkaar. De zonwering rondom je huis bedienen met een app is anno 2023 al gesneden koek. Als je naar bed gaat, treedt het nachtscenario in werking en gaan de rolluiken naar beneden. Met de vakantiemodus gaan op verschillende tijden de lampen aan en uit en de rolluiken omhoog en naar beneden, zodat er altijd beweging in huis is. Zo stel je eenvoudig allerlei scenario’s in.”

Screen of rolluik?

Wanneer kies je voor een screen en wanneer ga je beter voor een rolluik? Als je op zoek gaat naar zonwering voor je woning, is dit een veelgestelde vraag. “Ze hebben beiden zo hun voordelen”, stelt Groenevelt, die ook wel adviseert om voor een combinatie te gaan. “Voor de bovenverdieping zijn rolluiken heel fijn. Ze hebben een sterke isolerende werking, doordat er schuim zit tussen de lamellen. Bovendien maken rolluiken je kamer echt pikdonker. Voor de begane grond is dit minder gezellig. Met screens zorg je er ook voor dat je woning zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar lekker koel blijft. Bovendien behoud je het zicht naar buiten zonder inkijk. Het kastje van de screen is ook veel lichter dan dat van een rolluik. Dat maakt de screen ideaal voor als er weinig ruimte is boven de ramen.”

Sterke screens

Met veel aandacht voor detail, kwaliteit en design ontwerpt en fabriceert Groenevelt al jarenlang zijn eigen lijn screens. Waarom hij dit zelf doet? Omdat hij niet tevreden was met de producten op de markt. “Het moest beter en mooier kunnen. Ik wilde een goed product neerzetten voor de juiste prijs. Solide screens die niet klapperen, met een sterke motor, en standaard elektrisch bedienbaar met een afstandsbediening. Een oog aan de gevel detecteert de zon, waarna de screens automatisch naar beneden gaan.” Ook de doeken van zijn screens zijn next level en goed bestand tegen weer en wind. De doeken zijn verkrijgbaar in drie gradaties van lichtdoorlatend tot helemaal dicht.”

Door de jaren heen blijft Groenevelt de kwaliteit van zijn screens finetunen. En dat valt ook bij bedrijven op. Zo wordt hij vaak gevraagd voor bijzondere projecten. “Zo heb ik in Wilp een screen geplaatst van zes meter hoog. Vanaf begin tot eind ben ik bij dit project betrokken geweest, zodat alle elektriciteit op voorhand op de juiste plek zit. Nu werk ik aan een zwembadafdichting met screens van vijf bij vijf meter. Die uitdagingen houden me scherp.”

Persoonlijke service

Zijn verstand van zaken neemt hij graag mee in zijn persoonlijke advies naar de klant. Service is een belangrijke pijler bij Groenevelt Zonwering & Raamdecoratie. “Dat is me zoveel waard. Ik geef de klant altijd eerlijk advies en ik weet hoe een product in elkaar steekt. De klanten hebben met mij één aanspreekpunt. Als er wat is, dan los ik het zo snel mogelijk op. Dat waarderen klanten. Mensen moeten een goed gevoel erbij hebben. Dan heb ik ook plezier in mijn werk.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met Marcel Groenevelt voor meer informatie. Kijk alvast voor inspiratie op de Facebookpagina.

Groenevelt Zonwering & Raamdecoratie
Hoofdstraat 102, Voorthuizen
Tel. 06 – 123 349 90
[email protected]
www.groeneveltzonwering.nl