Bij Foeth werk je aan een betere wereld!

Foeth, het adres voor premium kwaliteit gebruikte procesapparatuur. Klinkt misschien abstract, maar is het niet! Het bedrijf, dat sinds 1908 bestaat, is de grootste Europese dealer met meer dan 2.800 artikelen op voorraad op het terrein in Barneveld. Erik Saat, directeur: “Wij kopen en verkopen gebruikte procesapparatuur en zorgen zo dat dure machines niet op de schroothoop belanden, maar een tweede leven krijgen.”

Erik is inmiddels vijf jaar directeur bij Foeth. “Toen ik bij Foeth begon hadden we een team van 11 mensen. Inmiddels zijn het er 40, verdeeld over diverse vestigingen. En nog altijd groeien we door…”

Levering uit voorraad
De machines die Foeth opkoopt, reviseert en verkoopt worden gebruikt in de (speciaal) chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. “Procesmachines komen bij ons in de werkplaats, worden opengeschroefd en helemaal nagekeken. Eventueel worden onderdelen vervangen en doen we een mechanische check.”

Foeth heeft klanten in diverse landen, verspreid over de wereld, maar alle klanten hebben een ding gemeen: waardering voor de snelle levering. “En die tevredenheid die we bij onze klanten ervaren plus het feit dat je als werknemer bij Foeth werkt aan een betere wereld. Samengevat deel je in een groot succesvol avontuur”, aldus Erik.

Werk mee aan een missie!
Michel Terlouw werkt met veel enthousiasme als sales manager bij Foeth en vertelt graag wat de charme is van werken bij een bedrijf als Foeth. “We zoeken diverse nieuwe collega’s; vooral mensen die een commerciële rol willen en kunnen vervullen en gevoel hebben voor internationale handel. Mensen met een technische achtergrond. Klanten komen uit heel de wereld naar ons toe om de machines te bekijken. Je denkt actief met de klant mee welke machine goed past bij de toepassing waar de klant het voor wil gebruiken. De dynamiek van samen zoeken naar een passende machine is geweldig! Daarbij werk je aan een missie, want het verhaal is prachtig en duurzaam.”

Prettige werksfeer
Niet alleen het klantcontact geeft werkplezier. Ook de sfeer binnen een organisatie is hierin bepalend. Michel is daarover ronduit lovend. “De werkomgeving binnen Foeth is transparant. De lijnen zijn kort en als medewerker heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf hoe je jouw dag inricht. Daarbij is geen dag hetzelfde. Het ene moment schroef je in het bijzijn van een klant een machine open, en het volgende moment beantwoord je mails of heb je een overleg met je collega’s. Dat geldt ook voor een sales-functie. Soms ben je in het buitenland, dan weer langere tijd in Nederland. Maar welke functie je ook vervult, je werkt bij een snelgroeiend bedrijf waarvan jij een belangrijk en waardevol deel van bent.”

A.Foeth BV
Harselaarseweg 23, Barneveld
e. [email protected]
w. www.foeth.com