Twee nieuwe servicelocaties voor Schmidt Medica in Barneveld

Schmidt Medica is een begrip in zorg en al 40 jaar toonaangevend specialist op het gebied van medische hulpmiddelen. Als erkende leverancier van medische hulpmiddelen wil Schmidt Medica het liefst zo dicht mogelijk bij haar cliënten zitten. “Daarom zijn wij blij om te vertellen dat we in Barneveld twee nieuwe servicelocaties hebben waar onze cliënten terecht kunnen. Men kan nu terecht bij zowel Medisch Centrum De Burgt als Medisch Centrum Asklepios”, laat operationeel manager Hetty Meijer weten.

Op onze servicelocaties leveren wij therapeutisch elastische kousen, orthopedie, compressiekleding en aantrekhulpmiddelen. “Daarvoor hebben we in Barneveld een nieuwe compressie specialist, en dat is Jenneke Demoet”, vertelt Hetty Meijer.

Schmidt Medica heeft bewust voor gezondheidscentra De Burgt en Asklepios gekozen. Daar zitten specialisten, zoals artsen, fysio- en ergotherapeuten bij elkaar onder één dak. De korte lijnen zijn een absolute meerwaarde voor iedereen. En voor de cliënten is het handig dat we nu op twee locaties in Barneveld zitten zodat er altijd één in de buurt is.

Therapeutisch elastische kousen
Hetty Meijer: “Therapeutisch elastische kousen kunnen veel voorkomende klachten als vermoeide benen, nachtelijke krampen en spataderen verminderen en/of voorkomen. Er zijn verschillende medische indicaties waarvoor elastische kousen gedragen kunnen worden. De kousen zorgen voor een betere doorbloeding waardoor vocht en afvalstoffen worden afgevoerd. Om die reden worden de kousen ook steeds vaker gedragen door mensen met staand of juist zittende beroepen. Door sporters wordt steeds meer gebruikt gemaakt van de compressietherapie. Daarnaast zijn er voor armen therapeutische elastiche kousen verkrijgbaar. Wij bieden diverse soorten kousen die ieder hun specifieke eigenschappen en mogelijkheden hebben.”

Aanmeten
Hetty vervolgt: “Op het moment dat iemand doorverwezen wordt of zelf bij ons aanklopt voor bijvoorbeeld een therapeutisch elastische kous komt Jenneke, onze compressie specialist in beeld. Zij meet het been of de arm op en bespreekt samen met de cliënt wat de mogelijkheden zijn, zoals kleuren en motieven. De kous wordt gelijk geleverd of besteld en wij zorgen voor de levering. Ook regelen wij de financiële afhandeling met de zorgverzekeraar. Zo heeft de cliënt nergens omkijken naar”. Vindt de cliënt het lastig om de kousen zelf aan- of uit te trekken? Dan zijn er verschillende aan- en uittrekhulpmiddelen verkrijgbaar.

Indien het om medische redenen niet mogelijk is om op één van de vestigingen of servicelocaties te komen, is het ook mogelijk dat een medewerker thuiskomt voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen.

Schmidt Medica
Medisch Centrum De Burgt
Nederwoudseweg 17J Barneveld
Medisch Centrum Asklepios
Nieuwe Markt 1J Barneveld
t. 088-0047470
e. [email protected]
w. www.schmidtmedica.nl