Niet denken, gewoon doen!

Voelen jullie ze ook alweer aankomen…..de goede voornemens? Of misschien ligt je lijstje zelfs alweer klaar. Een jaarlijks terugkerend ritueel, met voor vrouwen nog altijd met stip op 1 & 2: sporten en afvallen. Die eerste twee weken zijn vaak nog wel te doen. Maar als in de derde week een dip volgt en de motivatie onder het nulpunt zakt, zijn die goede voornemens vóór het einde van de maand alweer verdampt.

Herkenbaar? Voor mij wel, ik hoor elk jaar de verhalen van vrouwen die zich bij Curves melden. “Help, ik red het niet alleen!” En dat doen we natuurlijk graag, mijn collega-coaches en ik. Gezonde voeding en beweging zijn namelijk een essentieel onderdeel van een gezond leven, naast goed slapen en genoeg ontspanning. En de gezondheidswinst? Door krachttraining (ja, óók voor vrouwen belangrijk!) versterk je je spieren en vergeet niet…..ook je hart is een spier. Daarnaast worden je hersenen extra geprikkeld en doorbloeden beter, waardoor de werking van o.a. hormonen in je brein verbetert. Dat heeft een gunstige invloed op je stemming, probeer maar! En niet te vergeten: je vermindert de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten en je verbetert je immuunsysteem. Genoeg reden dus om in beweging te komen, want voor spieren geldt: ‘use it or lose it’!

Ben jij iemand die bij een reguliere sportschool een hoge drempel ervaart? Dan is Curves een uitkomst. Kleinschalig en laagdrempelig, sporten met vrouwen zoals jijzelf. De missie én passie van mijn collega’s en mij is vrouwen een positief gevoel geven en ze helpen om hun gezondheid te verbeteren, zodat ze fitter, energieker en krachtiger worden. We zijn er voor je!

Groetjes, Karin

PS: als je kans wil maken op een maand gratis sporten in januari, lever dan de bon op deze pagina bij ons in!

Curves Barneveld
Burgemeester Kuntzelaan 30a, Barneveld
T: 0342 – 408 868
W: www.curves.nl