Landborg benut de ruimte: persoonlijk, creatief en oplossingsgericht

Hij is het gezicht van Landborg en dat gaat zelfs zo ver dat klanten Gerco van Ingen ‘Gerco van Landborg’ noemen. Door zijn studie Bouwkunde, liefde voor de agrarische sector én passie voor de geschiedenis van het buitengebied zit Gerco bij Landborg helemaal op z’n plek. “Landborg adviseert en ondersteunt agrariërs, ondernemers en particulieren in het buitengebied met plannen voor bouw, ruimtelijke ordening en milieu.”

In een prachtig pand aan het Holevoetplein in Scherpenzeel maken we kennis met Gerco van Ingen en zijn compagnon Henk Veenvliet. Een frisse blik en een open houding maken dat het heel gauw helder is waarom Gerco een goede adviseur is. “Samen met mijn gezin ben ik woonachtig aan de rand van Ede en dat betekent dat ik de wijde omgeving goed ken”. Zelf komt hij niet van de boerderij, maar zijn vrouw en ouders wel. Daarnaast telt de familie diverse agrariërs waardoor hij het ‘boerenbedrijf’ van binnenuit ook goed kent.

Wet- en regelgeving
Met veertien jaar ervaring weet Gerco heel goed waar hij het over heeft en begeleidt hij zijn klanten optimaal in een wereld waarin kennis van alle wet- en regelgeving essentieel is. “Onze (leef)omgeving verandert. Er worden meer woningen gebouwd, er wordt meer natuur aangelegd en meer mensen willen genieten van de buitenruimte. Veel agrariërs stoppen de komende tijd met hun bedrijf, terwijl daarnaast de schaalvergroting, ondanks complexe regelgeving, doorgaat. Wij vinden die ontwikkelingen belangrijk. Als al die ruimte optimaal benut wordt, houden we met elkaar het buitengebied vitaal, aantrekkelijk én leefbaar! Daarom is het belangrijk dat agrariërs hun bedrijf kunnen uitbreiden of functieverandering doorvoeren als ze stoppen. Hoe? Door creatief en oplossingsgericht te denken.

En daar ligt de kracht van ons bedrijf.” Wij zijn trots op en hebben veel respect voor de agrarische familiebedrijven in onze regio. Boer zijn en boer blijven is topsport geworden. Door knellende regelgeving zoals bijvoorbeeld het stikstofbeleid komt er enorm veel op hen af. Als adviseur staan we hen bij op het gebied van bedrijfsontwikkeling en het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Meerdere belangen
Toch is het binnen de advisering niet afdoende om over voldoende kennis te beschikken en deze kennis op peil te houden. Gerco: “Een flinke dosis mensenkennis is een absolute pre. Je hebt tijdens iedere case te maken met meerdere betrokkenen. Deze hebben allemaal hun eigen belangen en daartussen in sta ik als adviseur. Het is iedere keer opnieuw een fantastische uitdaging om voor iedereen het beste te realiseren. Kijk eens naar iets als functieverandering bij stoppende agrarische bedrijven en bijvoorbeeld het inzetten van sloopmeters. Een eerlijk en doordacht plan en goede strategie is belangrijk om optimaal resultaat te halen. Als er onderling een klik is, of het nu gaat om een agrariër, de gemeente, provincie of andere belanghebbenden, krijg je veel voor elkaar. Daarom ben ik ook erg zuinig op mijn netwerk. Ik hecht heel veel waarde aan een goedlopend proces en doe er alles aan om mijn klanten een goed gevoel te geven. Ze mogen merken dat we bij Landborg voor hén opkomen en het beste resultaat willen behalen.

Een aanspreekpunt
“Wij werken ook veel voor aannemers, projectontwikkelaars en makelaars en die leggen van alles bij ons neer. We bedenken niet alleen het plan, maar verzorgen ook de tekeningen en alle benodigde vergunningen op het gebied van bouwen en milieu. Daarnaast verzorgen wij ook bestemmingsplanwijzigingen. Landborg heeft alles in huis en onze klanten hebben een aanspreekpunt wat heel prettig werkt”, aldus Gerco. Het werkgebied van Landborg beslaat de volle breedte van midden Nederland met steeds meer uitschieters naar het oosten en westen van het land.

Ruimte benutten
Er is vaak meer mogelijk dan men denkt. Gerco: “Absoluut! Samen met een onze klanten ga ik ervoor! Onze slogan luidt niet voor niets ‘benut de ruimte’. Over die slogan ben ik zelf enorm te spreken want het dekt de lading vanuit zowel de kant van de klant als die van Landborg. Wij gaan voor het maximaal haalbare aan ruimte en voor de klant wordt alle ruimte benut.” Dat vraagt om een betrouwbare en transparante werkwijze. “Onze klantenkring is de achterliggende jaren enorm uitgebreid. Daarnaast hebben we veel goede contacten en korte lijntjes met de gemeentes in de wijde regio opgebouwd. Zij kennen onze veelzijdigheid en weten wat ze aan Landborg hebben. Een betrouwbare en transparante werkwijze zijn de kernwaarden van waaruit ik werk en dan doe ik op
laagdrempelige en persoonlijke wijze. We zijn niet van de dikke auto’s en strakke pakken. De ene ochtend loop je met laarzen in de stal en de volgende dag schiet je een colbert aan om een gesprek te hebben met de wethouder. Dat is de charme van mijn vak. Geen dag is hetzelfde.”

Benieuwd wat Landborg voor u kan betekenen? “De koffie staat klaar!” Maar ook een vrijblijvend gesprek aan uw keukentafel is altijd mogelijk!

Landborg
Holevoetplein 301
Scherpenzeel
E: [email protected]
W: www.landborg.nl