Persoonlijk financieel inzicht voor de medewerker

Een onderscheidende én gewaardeerde arbeidsvoorwaarde

Voor een financieel planner is geen gesprek hetzelfde. Onlangs had ik nog een heel bijzonder gesprek. Ik was benaderd door de HR-manager van een onderneming. Eén van hun medewerkers heeft een ernstig zieke partner, die naar verwachting binnenkort zal overlijden. Dat brengt natuurlijk heel veel zorgen en onzekerheden met zich mee. Een belangrijke zorg van deze medewerker ging ook over de financiële toekomst; red ik het straks financieel allemaal wel? Kan ik blijven wonen in het huis waar ik woon? Moet ik meer gaan werken? Heb ik recht op toeslagen en welke dan?

Paar uur investering

Veel vragen en ook hele terechte. Voor de betreffende medewerker zorgde dit voor extra zorgen in haar hoofd. Haar werkgever heeft mij benaderd om haar te helpen goed inzicht te krijgen. In een fijn gesprek – van slechts twee uur – heb ik haar goed kunnen uitleggen hoe zij er straks financieel voorstaat. En gelukkig viel haar dat alles mee! Ze was in tranen en zichtbaar dankbaar dat ze nu goed over- én inzicht had. Natuurlijk, veel lieve mensen om haar heen hadden ook goedbedoelde adviezen en tips gegeven. Maar zij zijn vaak niet genoeg thuis in de complexe materie.   

Rust in ‘t hoofd

Welke pensioenuitvoerder je als bedrijf hebt gekozen, maakt niet uit. Als financieel planner ben ik volledig onafhankelijk en objectief. Alle opgebouwde pensioenen breng ik samen en maak deze inzichtelijk. Ik kijk óók naar spaargeld, verzekeringen en hypotheek. Kortom, het complete plaatje. Met een relatief geringe investering van de kant van de werkgever zijn werknemers in negen van de tien gevallen na zo’n gesprek gerustgesteld. Ofwel, RUST. Ook deze mevrouw hoefde niet meer ongerust te zijn over haar toekomstige portemonnee. Ze is haar werkgever eeuwig dankbaar dat hij dit voor haar heeft gefaciliteerd. Zie eens hoe goed werkgeverschap hiermee extra is versterkt!

Werkgever kan echt verschil maken

Het gaat niet alleen om bovenstaand praktijkvoorbeeld. Het is gelukkig ook niet altijd even schrijnend. Wat ik wil benadrukken: wees er als werkgever bewust van dat werknemers zich vaak – al dan niet terecht – zorgen maken om hun financiële toekomst. Wanneer kan ik stoppen met werken? Wat kan ik zelf nog regelen en welke keuze(s) heb ik straks?

Als werkgever kun je écht het verschil maken! U kunt uw medewerkers persoonlijk financieel inzicht bieden en ze ondersteunen. U kunt niet alles oplossen en nee ook niet álle zorgen wegnemen. Maar u kunt wel meehelpen aan een eerlijk inzicht wat er straks in hun portemonnee komt…     

Wat zeggen anderen:

“Duidelijke antwoorden op mijn vragen en zeer betrokken bij de privé-situatie. Ze neemt alle tijd om alles te bespreken.”

“Er is mij veel duidelijk geworden wat ik niet goed geregeld had – ook wat betreft eventueel overlijden van mij en wat dit voor mijn partner inhoudt.”

Soms word ik verlegen van dit soort positieve reacties, die als review zijn achtergelaten. Dankbaarheid overheerst wanneer mensen bevestigen dat ze écht verder zijn geholpen en dat ze nu eindelijk weten waar ze aan toe zijn…

Lees hier nog meer reviews van de mensen die ik heb geholpen.

Bent u ook benieuwd wat Pensioen Blik voor u en uw medewerkers kan betekenen? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak!