Degelijke handgemaakte keukens vindt u bij De Keukenmakery

Ze noemen zich ‘de jongens van De Keukenmakery’. Deze jongens, vader Gerrit, zoon Martijn en hun medewerkers, runnen een prachtig bedrijf waar iedere keuken met de hand wordt gemaakt, ambachtelijk. Gerrit begon 26 jaar geleden voor zichzelf met het opknappen van keukens. Deze ‘hobby’ is uitgegroeid tot een uniek keukenbedrijf: een familiebedrijf waar kwaliteit samengaat met een heldere, betaalbare prijs. Martijn: ‘’We maken nieuwe keukens en interieurs zowel voor de particuliere als de zakelijke sector; van degelijke, handgemaakte kwaliteit.”

Op de vraag hoe vader Gerrit ertoe is gekomen om keukens te maken, antwoordt Martijn: “Hij is gestart met werkbladen en daar kwam later het renoveren van keukens bij. Overigens doen we dit nog. Mensen kunnen uitgekeken raken op hun keuken, terwijl er kwalitatief niets mis mee is. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld andere kasten, grepen, blad en/of apparatuur uit te kiezen, waardoor je een heel andere keuken krijgt. Dit kan een duurzame en goedkopere keuze zijn. Waarom zou je iets goeds wegdoen, terwijl het een tweede leven waard is?”

Positief verrast

De Keukenmakery begon bij Gerrit thuis, groeide door en verhuisde naar de Bouwheerstraat om uiteindelijk in 2017 aan de Bellstraat een prachtige showroom van 300m2 en werkplaats te realiseren. “Mensen zijn vaak positief verrast als ze tijdens een oriënterend gesprek zien wat er allemaal mogelijk is. Je kunt echt van A tot Z je eigen keuken samenstellen. Ik zie geregeld klanten met een moodboard binnenkomen. Op die manier kun je de interieurstijl helemaal doortrekken naar de keuken qua uitstraling, kleurgebruik, maatvoering, etc.”

‘Kijkje in de keuken’

Als klanten de keuze hebben gemaakt, gaat Martijn aan het tekenen en rekenen. “Vervolgens ontstaat er dan een totaalplaatje en kan de klant akkoord geven. Daarna wordt de keuken hier in de werkplaats op ambachtelijke wijze gemaakt. Het leuke is dat klanten de mogelijkheid hebben om, een aantal weken voor het plaatsen van de keuken, even in de werkplaats te kijken hoe ver we zijn. Ze zien dan met eigen ogen hoe we hier te werk gaan. Dat wordt altijd erg gewaardeerd en dat onderstreept ook ons contact met klanten. Dat geven we graag op een persoonlijke wijze vorm.”

“Je kunt echt van A tot Z je eigen keuken samenstellen”

Trends in de keukenwereld

De gedreven ondernemers houden de trends en ontwikkelingen op keukengebied nauwlettend in de gaten. “Je ziet dat de donkere kleuren plaats maken voor de wat meer zachtere tinten. Houten keukens zijn overigens nog altijd geliefd. Dat is vooral te wijten aan het tijdloze karakter wat een keuken krijgt op het moment dat je voor houten deuren kiest. Qua bladen merken we dat er steeds meer gekozen wordt voor natuursteen zoals graniet, kwartsiet en marmer.”

De Keukenmakery
Bellstraat 21i, Barneveld
Tel. 0342-414200
[email protected]
www.dekeukenmakery.nl