De perfecte houten vloer vind je bij Van Asselt Parket

Steeds vaker wordt er bij inrichting van het huis gekozen voor een duurzame optie op de vloer. “Daarbij geeft de kwaliteit en warme uitstraling van het natuurproduct parket steeds vaker de doorslag om voor houten vloeren te kiezen”, weet eigenaar Henry van Asselt van het gelijknamige parketbedrijf uit Barneveld uit eigen ervaring.

Hoewel veel mensen zich op internet oriënteren wat er zoal verkrijgbaar is, kiest een grote groep mensen er voor om het echte gevoel en de beleving van een houten vloer zelf te ervaren. “Meestal ga ik bij bewoners zelf langs met voorbeelden om zo de wensen van mensen goed mee te krijgen en tot een juiste vloerkeuze te komen.” De structuur kan verschillend zijn. “Daarbij gaat de één voor een robuuste variant met dikke noesten terwijl de andere toch liever een minder getekende gladde variant parket kiest. Op dit ogenblik zijn visgraat en Hongaarse punt erg in trek”, aldus Henry van Asselt. Die laatste variant is een houten vloer die is gelegd in een specifiek patroon. Alle planken worden gelegd onder een hoek van 45 of 60 graden.

Ambachtelijk
Is de keuze eenmaal gemaakt dan komt de ambachtelijke kennis en ervaring goed van pas om het perfecte vloerplaatje te leggen. Van Asselt Parket heeft jarenlange ervaring met parket. “Ons vakmanschap zorgt voor een duurzame, mooi afgewerkte vloer. Daarbij leggen we ook hout op trappen zodat alles mooi bij elkaar aansluit. Daarnaast restaureert Van Asselt Parket bestaande houten vloeren en kunnen wij een parketvloer een tweede leven geven door deze weer helemaal op te schuren en wanneer gewenst een nieuwe andere tint geven. Is de vloer eenmaal gelegd dan geven we er ook een onderhoudsadvies bij.”

Van Asselt Parket
Wethouder Romijnlaan 18, Barneveld
e. [email protected]
w. www.vanasseltparket.nl