Alers-Groep ontwerpt en onderhoudt machines en complete fabrieken

Sinds 1 juli dit jaar opereren de bedrijven Wemo-Techniek, Heemhorst en Alers BV gezamenlijk binnen de Alers-Groep. Deze drie bedrijven ontzorgen de klant bij het ontwerpen, maken en onderhouden van afzonderlijke machines tot complete fabrieken voor droge-stof-handling. Denk hierbij aan de veevoederindustrie, maar ook voedings-, bio-energie- en recycling-industrie .

“Elke klantvraag die bij Alers BV binnenkomt kunnen we onderbrengen bij één van de bedrijfsonderdelen. Dit zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering en optimale bediening van onze klanten”, vertelt Christiaan Lameris, bedrijfsleider bij de Alers-Groep. Alers Machinebouw en Onderhoud nam met ingang van 1 mei 2019 de Nieuwleusense bedrijven Heemhorst International B.V. en WEMO-techniek over. Sindsdien is de Alers Groep ontstaan en opereren de drie bedrijven zelfstandig in de markt.

WEMO-techniek ontwerpt en produceert machines en apparatuur voor de procesindustrie. Met zowel voorraad als ordergestuurde productie kunnen zij snel en flexibel inspelen op de wensen van de klant. WEMO heeft een aantal hoogwaardige producten in haar assortiment voor monstername, testen en verpakken voor met name de diervoederindustrie. Daarnaast ontwikkelt en bouwt WEMO in eigen beheer koelers, waarbij losgestorte producten d.m.v. de omgevingstemperatuur gekoeld kunnen worden. De kracht van de WEMO koeler is dat deze in bouwvorm is aan te passen, waardoor in de meeste gevallen een passende oplossing gevonden kan worden voor de beschikbare ruimte!

Heemhorst is gespecialiseerd in het realiseren van kleine tot grote projecten in de bulk-industrie. Een verbouw, aanbouw of nieuwbouw van uw fabriek is bij Heemhorst in goede handen. Van procesoptimalisatie tot complete nieuwbouw bedienen ze onder andere de graan- en diervoederindustrie, grond- en compost bedrijven, de recycling industrie, chemische- en voedingsindustrie. Projectleiders realiseren met een team van engineers en monteurs complete projecten van engineering tot ingebruikname!

Alers BV is in de Alers-Groep aanspreekpunt voor service & onderhoud. Bij storingen en het voorkomen van storingen, met periodiek preventief onderhoud, heeft Alers een groot team van monteurs. Alers bedient onder andere de kunststof-, veevoeder- en papierfabrieken in Nederland en België. Alers BV vult het technische team van de klant aan, of is het complete technische team van de klant. Met samen één doel: Een probleemloos draaiend machine­park en minimale uitvaltijd.

“Nu de bedrijven gezamenlijk onder de Alers-Groep opereren kan elke opdracht bij de juiste tak neer worden gelegd. Zo halen wij maximaal rendement voor onze klanten. Daarbij verliezen we nooit uit het oog om altijd mee te denken met de klant en altijd op zoek te gaan naar de gevraagde oplossing.” Daarbij kan de snelheid en effectiviteit van een storing of reparatie van groot belang zijn. Bij een productieproces waar 24-7 gewerkt wordt is het essentieel dat de uitval zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Voor opdrachtgevers is hiervoor een 24-7-storingsdient ingericht om de beschikbaarheid van het machinepark op het gewenste peil te houden.

Tweede vestiging
Naast de hoofdvestiging in Wekerom heeft Alers BV ook een tweede vestiging in Nieuwleusen. “Zo kunnen we de klant altijd bedienen vanaf de dichtstbijzijnde locatie. Daardoor hebben we ook een goede landelijke dekking”, aldus bedrijfsleider Christiaan Lameris.

Alers B.V.
Het Laar 15, 6733 BZ Wekerom
t. 0318 457 732
w. www.alersbv.nl