Bij Covebo Veenendaal zijn specialisten met een lach aan het werk

Het mag inmiddels bekend zijn dat er in Nederland een enorme vraag naar specialisten en vakkrachten is. Dat geldt zeker op het gebied van automotive, maar ook in productie en logistiek. Dat zijn precies de branches waar Covebo Veenendaal zich op heeft toegelegd. “Wij zorgen er voor dat de specialisten die via ons ingezet worden, altijd met een brede glimlach aan het werk gaan”, laten Rick Schut van productie en logistiek en Rick Knoop van automotive Covebo weten.

Het gaat er bij Covebo Veenendaal niet alleen om dat de opdrachtgever content is met de ingehuurde specialist maar dat ook de werknemer zich gewaardeerd en erkend voelt met de kennis en inzet die hij of zij meeneemt. Omdat er in Nederland een schreeuwend tekort is aan vakbekwaam personeel in de automotive, productie en logistiek wordt vakbekwaam personeel vanuit het buitenland gerekruteerd. “Wij werken binnen onze vestiging in Veenendaal met arbeidsmigranten. Daarbij zorgen we voor een goede beloning, goede arbeidsvoorwaarden en goede vervoersmiddelen zoals een auto of een fiets”, aldus Rick Schut.

Arbeidsverhouding
De traditionele verhouding tussen baas en werknemer zoals die bijvoorbeeld bij Twitter onder Elon Musk gaande is, is zeker niet van toepassing op de werkverhouding binnen Covebo. Rick Schut: “We zorgen voor een optimale begeleiding van onze medewerkers en uitzendkrachten. Hierbij proberen we altijd tot een zo goed mogelijke werksituatie te komen. We staan niet boven maar naast onze werknemers. Want samen sta je sterk.”

Zonder poespas
Daar waar de werkomstandigheden voor buitenlandse werknemers soms negatief in het nieuws komen, daar zijn de arbeidsmigranten die voor Covebo Veenendaal aan het werk zijn, zeer tevreden met hun werkplek. “Door hun mond tot mond reclame melden zich ook spontaan nieuwe opdrachtgevers aan”, aldus Rick Knoop.

Dat werkt binnen de automotive branche heel goed. Want er is een enorme vraag naar specialisten zoals automonteurs, apk-keurmeesters en technici. “Door die positieve reclame van onze ingezette vakmensen zie je dat we in een steeds groter gebied mensen werk en toekomst kunnen bieden. Die vraag komt echt vanuit de autobranche zelf, daarvoor hoeven we niet te werven.” Covebo specialiseert zich sinds 2021 binnen de automotive branche. Zo heeft Covebo Automotive de handen ineengeslagen met branchevereniging FOCWA en de VOC, test- en trainingscentrum binnen de automotive.

En met een vliegende start: Covebo Automotive heeft de handen ineengeslagen met branchevereniging FOCWA en de VOC, test- en trainingscentrum binnen de automotive. Het is voor de FOCWA leden momenteel lastig te ondernemen door het tekort aan kwalitatief personeel. In deze driehoekssamenwerking helpt Covebo Automotive de FOCWA leden weer te kunnen ondernemen en het tekort op te vullen door te gaan voor kwaliteit en professionaliteit.

“Wij kunnen dat professionele personeel aan hun leveren. Daarnaast is er ook plek voor ontwikkeling voor de mensen die wij onderbrengen bij automotive bedrijven. Is er een extra opleiding nodig dan regelen wij dat precies op maat”, verzekert Rick Knoop. “Dat geldt voor iedereen die bij ons werkt.” Zo blijven vakmensen op hun eigen gebied steeds op de hoogste van de nieuwste innovatieve ontwikkelingen binnen hun branche.

Passend werk
“We zorgen er voor dat de medewerkers precies doen wat ze graag willen doen. Zodat er tijdens het werk een lach op zijn of haar gezicht verschijnt. Daarbij houden we ook goed contact met de opdrachtgever, dat deze echt gebruik maakt van het talent en de kennis van de specialist en dat die echt het werk doet waarvoor hij of zij is ingehuurd”, vult Rick Schut het verhaal van zijn collega aan. “Het kan best zijn dat iemand in plaats van het productiewerk heel graag materiaal of machines schoonmaakt en daar blij van wordt, dan geven we diegene daar ook de ruimte voor.”

Sommige opdrachtgevers zien dat de vakbekwaamheid naadloos aansluit op het gevraagde en belonen dat soms met een opwaardering of promotie van bijvoorbeeld productiemedewerkers die dan als operator worden ingezet. “Dat zegt veel over de vakbekwaamheid en professionaliteit van het personeel dat via ons ingezet wordt.

Positief
Stap je bij Covebo in Veenendaal binnen dan heerst daar een ontspannen en positieve sfeer. “We werken vanuit positiviteit. Dat geldt niet alleen voor de mensen die wij uitzenden maar ook voor interne medewerkers. Want positiviteit draagt altijd bij aan het werkplezier. De mens staat bij ons centraal”, legt Rick Schut één van de kernwaarden van Covebo uit. Kort samengevat zorgen de mensen van Covebo er voor dat ‘Ieders wereld van werk gewoon goed geregeld’ is! Daarbij wordt niet vanuit standaard protocollen gewerkt maar per persoon precies op maat naar het juiste werk, opleiding of de beste werkgever gezocht.

Covebo Veenendaal is gevestigd aan de Newtonstraat 3. Voor meer informatie kijk op https://www.covebo.nl/vestiging/covebo-veenendaal

Covebo
Newtonstraat 3, Veenendaal
t. 0342 – 749 052
w. www.covebo.nl