Huidtherapeut Jade van Brakel geeft tips om je huid in optimale conditie te houden

Met de stralende lentedagen is het heerlijk om naar buiten te gaan. Veel inwoners van Barneveld en omgeving zullen zich verheugen om weer naar zonnige oorden op vakantie te gaan. Al die intense stralen van de zon hebben echter een grote impact op de huid.

“Het is daarom raadzaam om elke dag je gezicht in te smeren met een SPF en op zonnige dagen extra te smeren met deze anti-zonnebrandcrème. Dit is tevens de allerbeste antirimpelcrème die er bestaat en je verkleint er de kans op huiskanker ook mee”, adviseert huidtherapeut Jade van Brakel uit Barneveld. Wil je later een mooie huid met weinig rimpels en vlekken, smeren maar met die SPF en laat je huid niet in de zon verbranden! Hoe jonger je begint te smeren met een antizonnebrandcrème des te beter. Het kan op latere leeftijd echt vervelende huidproblemen voorkomen.

Als grootste orgaan is de huid een onmisbaar onderdeel van je lichaam, en daar mag je best een beetje zuinig op zijn. Bovendien is een goede behandeling van je huid niet alleen nodig als je huidproblemen hebt. Zie het als de verzorging van je gebit of het regelmatige bezoek aan de sportschool. Je kunt er zelf pro-actief mee bezig zijn of daarbij de hulp inroepen van een huidtherapeut.

Huidtherapie van Brakel is al sinds 2003 actief. Jade van Brakel: “Wij hebben veel ervaring met het behandelen van acne, rosacea, overbeharing, oedeem, littekens, laserbehandelingen bij pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, couperose en overmatige haargroei. Ook voor effectieve huidverbetering bij huidverslapping, lijntjes en rimpels kun je bij ons terecht.” Wij helpen je aan een mooie en gezonde huid!

Dermatude
“Regelmatig krijgen we de vraag of je het huidverouderingsproces kan vertragen en ja dat kan! Dankzij de Dermatude behandeling heb je meer invloed op mooier oud worden. Dermatude werkt uitstekend als je rimpels, lijntjes, huidverslapping, pigmentvlekjes en littekentjes wil aanpakken. Met een speciale module maakt de huidtherapeut onzichtbare microperforaties in de huid. Deze behandeling stimuleert van binnenuit het natuurlijk herstelvermogen van de huid, er wordt collageen aangemaakt. Deze behandeling geeft de hoogst haalbare natuurlijke huidverbetering en laat je huid er steviger, stralend en gezond uitzien. En dat willen we natuurlijk allemaal.”

De combinatie van factoren van buitenaf maar ook van binnenuit bepaalt de conditie van je huid. Daarnaast is ook voeding een belangrijk element waarmee je je huid gezond en soepel houdt. “Daarom geven wij adviezen wat je beter wel en niet kan doen voor huidverbetering van binnenuit. Met een huidscan en huidecho kunnen we bekijken hoe je huid er van buiten en van binnen uitziet. Daar waar Dermatude zorgt voor activering en reparatie van de huid is het daarnaast ook belangrijk dat je huid van binnenuit de nodige voedingsstoffen krijgt. Die huid kan wel een extraatje gebruiken en die bieden wij aan in de vorm van suppletie, een cocktail van collageen, vitamines en mineralen.” Vitamine C is bijvoorbeeld een sterke voedingsstof voor de huid. Het zorgt voor vorming van collageen in de diepere huidlagen.

huidverzorgingsroutine
Tot slot geeft de Barneveldse huidtherapeut ook het advies om je twee keer per dag zelf thuis te ‘behandelen’ met een huidverzorgingsroutine, van reiniging tot crème. Een mooie huid begint met de juiste huidverzorging. Wil je weten wat voor jouw huid het beste is dan kun je altijd bij ons langskomen (op afspraak) voor een goed huidadvies”.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Huidtherapeut Jade van Brakel
www.huidtherapie-vanbrakel.nl