Eindelijk weer een èchte rommelmarkt!

VOORTHUIZEN – Liefhebbers van echte rommelmarkten op de Veluwe hebben er vanwege Corona twee jaar naar moeten uitkijken, maar eindelijk is het weer zover. Op zaterdag 4 juni vindt aan de Wilbrinkstraat van 8.00 tot 15.00 uur een van de meest geliefde rommelmarkten in de regio plaats, gevolgd door de tweede op zaterdag 9 juli. De organisatie is in handen van buurtvereniging Wilbrink. De toegang is net als voorgaande jaren geheel GRATIS. De opbrengst van de markten wordt gebruikt voor een andere sociale activiteit van de buurt, het bouwen van een corsowagen voor de Floralia die op zaterdag 17 september wordt gehouden in het centrum van Voorthuizen.

Beide rommelmarkten hebben alles in zich om er een onvergetelijk gebeuren van te maken. De talloze kramen die over honderden meters deels op het gras beschut onder de bomen en deels op het trottoir aan de overzijde van de Wilbrinkstraat worden opgesteld bieden iedereen een keur aan spullen. Van prullaria en nieuw en gebruikte huisraad tot waardevol antiek, schilderijen, boeken en fitnessapparatuur. Je kan het zo gek niet bedenken, en dat alles gaat in de meeste gevallen voor weggeefprijzen van de hand!

Overweldigend aanbod
Janneke Bussen, één van de organisatoren: ‘Dit jaar zullen de markten voor het publiek nog interessanter worden. De voorraad van de kraamhouders is in twee jaar gegroeid en dat wordt dus op 4 juni en 9 juli allemaal massaal te koop aangeboden. Voor de eerste markt was de animo onder de kraamhouders zo groot dat we in februari al waren volgeboekt. Voor de tweede zijn er nog enkele plaatsen vrij.’

Voor iedereen
De buurtvereniging doet er ook dit jaar weer alles aan om het voor iedere bezoeker zo interessant mogelijk te maken. Een voortreffelijke catering met koffie, hamburgers en braadworsten, een ijskraam en een springkussen maken het verhaal daarbij compleet. En niet onbelangrijk: in de directe nabijheid is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en ook voor mensen met een lichamelijke beperking is de rommelmarkt prima toegankelijk. Wil je meer weten over de markten en de Floralia, kijk dan op www.wilbrinkstraat.nl en voor de laatste nieuwtjes over de praalwagen op Facebook onder Corsoteam Wilbrink.

TIP: Als je toch in de buurt bent, de markt en het winkelcentrum van Voorthuizen zijn ook regelrechte aanraders. Proef ook daar de sfeer en maak er een mooi dagje uit van!