Gun je parketvloer een tweede (of derde) kans

Marco van Diermen zit ruim dertig jaar in het parketvak. Al op zijn 17e werkte hij in een parketfabriek, waar hij begon met het vegen van de houtsnippers. In de loop der jaren leerde Marco alles wat er maar te leren viel over het product. Sinds 2015 is hij de trotse eigenaar van Marco Parket. Marco is een bekwame, menselijke ondernemer die enorm blij wordt van tevreden klanten. Parket- en traprenovatie is zijn specialiteit.

Een goede parketvloer kan tientallen jaren mee, maar in de loop van de tijd ontstaan er natuurlijk wel krasjes of verkleuringen. Toch is dat geen reden om een andere vloer aan te schaffen. Een goede houten vloer kan wel een keer of drie opgeschuurd worden. Als Marco aangeeft dat jouw parketvloer nog prima opgeknapt kan worden, dan kun je daar op vertrouwen. Voor hem geen beloftes die hij niet waar kan maken; hij doet nooit concessies aan zijn vakmanschap.

“Mijn liefde voor hout is zo groot, dat ik een vloer altijd een tweede of derde kans gun”, zegt hij. “Maar alleen als ik echt zeker weet dat een vloer er na renovatie weer als nieuw uitziet.”

Bij een renovatie wordt de parketvloer geschuurd en gereinigd en daarna zet Marco het hout in de lak of hardwax olie. Die olie is in wel zeventig tinten verkrijgbaar. “Door voor een andere kleur te kiezen, heb je ineens een hele andere vloer. En als ik toch bezig ben, kan ik platte plinten vervangen door hoge. Dat geeft meteen een andere uitstraling. “

Traprenovatie
De trap wordt steeds belangrijker in het interieur en krijgt in menig woonprogramma een make-over. Kies je voor hout, dan kan je nieuwe trap een levenlang mee. “Niet alleen vanwege de duurzaamheid van hout, maar ook omdat je met een schuurmachine en een nieuwe kleur lak of olie zo een andere look creëert.” Het renoveren van een houten trap is specialistisch maatwerk. Maar dat is geen enkel probleem voor een vakman als Marco. Ook voor een trendy trap ben je bij Marco Parket aan het juiste adres. “Voorheen waren de stootborden van een trap voornamelijk wit. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een kleurtje. Dat geeft echt een heel mooi effect. Vraag gerust naar de mogelijkheden!”

Marco Parket
Tollenstraat 2, 3771 ZK Barneveld
t: 06 – 51 95 28 27
e: [email protected]
w: www.marcoparket.nl