Maak je huis zomerklaar bij Groenevelt Zonwering

Strakke screens en geruisloze rolluiken weren de zon in huis en krachtige knikarmschermen zorgen buiten voor extra leefruimte. Bovendien bespaar je met zonwering op je energierekening én creëer je een aangenaam leefklimaat. Waaraan voldoet een goede zonwering en hoe maak je jouw huis zomerklaar? Marcel Groenevelt weet van de hoed en de rand. Wijd en zijd maakt Groenevelt Zonwering furore met zijn solide zonwering.

“Waar zonwering voorheen een luxeproduct was, is het anno 2022 steeds meer een onmisbaar onderdeel van de woning geworden. Bij de bouw houden aannemers al rekening met welke zonwering waar geplaatst wordt”, zegt Groenevelt. “Nederlanders willen meer en langer genieten van het buitenleven. Zonwering is dan een uitkomst. Je creëert extra leefruimte, zodat

je buiten kunt leven als het regent of kouder wordt. Denk aan screens voor veranda’s en ook de knikarmschermen maken dat je meer tijd buiten kunt doorbrengen.”

Een ander groot voordeel waarom zonwering juist nu zo geliefd is, is dat je het merkt in je energierekening. “Door overdag tijdens warme dagen de zonneschermen omlaag te doen, hou je de warmte buiten. Een hittebestendige en energiezuinige oplossing. Met de juiste zonwering kun je op zonnige dagen aanzienlijk in de kosten besparen op koeling en airconditioning. Zeker in combinatie met slimme elektronica kun je een slag slaan. Als je bijvoorbeeld aan het werk bent, stel je in dat de zonwering automatisch omlaaggaat als de temperatuur boven de 25 graden komt.”

JUBILEUM

Vijftien jaar bestond Groenevelt Zonwering vorig jaar. Een mijlpaal voor de Voorthuizense ondernemer en in die tijd is er een hoop veranderd. “Het gaat hard”, stelt Groenevelt
als hij terugblikt en hij heeft nogal wat de revue zien passeren. “Anno 2022 bedien je zonwering via een app op je telefoon. Screens gaat automatisch dicht als de zon schijnt en rolluiken weten wanneer het vriest. Met een app stuur je een complete woning aan. Als je naar bed gaat, treedt het nachtscenario in werking en gaan de rolluiken naar beneden. Met de vakantiemodus gaan op verschillende tijden de rolluiken omhoog en naar beneden, zodat er altijd beweging in huis is. Allerlei scenario’s stel je zelf eenvoudig in. Er ligt een legio aan mogelijkheden op het gebied van elektra.”

SCHERP OOG VOOR SCREENS

Bij alle ontwikkelingen zit Groenevelt er bovenop en bewaakt hij met een scherp oog de kwaliteit. Wordt het niet beter gemaakt? Dan weet hij van wanten en regelt het zelf. Sinds een jaar of twaalf maakt hij zijn eigen screens. Screens die niet klapperen, maar solide zijn, stevig vastzitten en standaard elektrisch bedienbaar zijn. Door de jaren heen is deze tak van sport fiks gegroeid. “Het moest gewoon beter en mooier kunnen. Ik wilde een goed product neerzetten voor de juiste prijs. Sterke screens van hoge kwaliteit waaraan alles klopt. Dat het doek netjes en geruisloos opgerold wordt, een volledige blinde montage: het zijn al die puntjes op de i die de kwaliteit garanderen.”

Waar door coronacrisis de aanlevering van onderdelen vorig jaar een verschrikking was, is Groenevelt dit jaar voorbereid. “We hebben fors ingekocht en de werkplaats zo ingericht dat we iedereen kunnen bedienen. Uit een groot assortiment kun je de kleur kiezen die past bij jouw woning. Standaard zijn de doeken 5 procent licht doorlatend, maar 1 procent is bijvoorbeeld ook mogelijk. Ideaal voor op kantoor, zodat je ten alle tijden goed je beeldscherm kunt zien.”

GERUISLOZE ROLLUIKEN

Screens vinden grif aftrek en dat is niet voor niets, stelt Groenevelt. “Ze zijn een van de beste manieren om zon te weren in het hele huis en
ze kunnen tegen een stootje. Alle motoren zijn geschikt om slim te bedienen. Bijvoorbeeld aan de hand van een oogje op de wand: als de zon schijnt, gaan de screens vanzelf dicht.” Een goed alternatief voor screens zijn de rolluiken. “Zeker voor de slaapkamer een aanrader. Rolluiken maken de kamer aardedonker, isoleren én zijn inbraak werend. Je kunt er alleen niet doorheen kijken en dat maakt dat ze niet vaak ingezet worden voor bijvoorbeeld de huiskamer.”

Er zit nogal wat verschil in rolluiken als je aan het oriënteren gaat. Waar zit hem dat in? Voor de rolluiken hangt en staat de kwaliteit met de motor die erin gaat, legt Groenevelt uit. “De motor bepaalt de prijs van je product én de levensduur. Goed om te checken is of er bijvoorbeeld een weerstandbeveiliging of vorstbeveiliging in de motor zit. Dan stopt de motor bij het oprollen van het rolluik als hij voelt dat het raam open staat of als het gevroren heeft. Die beveiliging merkt dieweerstand en voorkomt zo schade. Ook is een motor van goede kwaliteit veel geruislozer: je hoort haast niet meer of de rolluiken uitgerold of naar binnen gerold worden.”

UIT DE HAND GELOPEN HOBBY

“Vijftien jaar geleden had ik niet durven dromen dat het zo zou gaan lopen”, vertelt Groenevelt, die zijn werk nog dagelijks met veel plezier doet. “De ene dag plaats ik grote overkappingen voor het terras bij camping Ackersaete of honderden screens bij de Makro in Amsterdam. De andere dag maak ik iemand thuis blij met een mooi knikarmscherm. Het is mooi en veelzijdig werk: je komt overal. En als een scherm dan perfect en ultrastrak hangt; daarvan word ik nog steeds heel enthousiast.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning of bedrijfspand? Neem vrijblijvend contact met Marcel Groenevelt voor meer informatie. Kijk voor inspiratie alvast op zijn website en de Facebookpagina.

Groenevelt Zonwering & Raamdecoratie
Hoofdstraat 109, Voorthuizen
t. 06 – 123 349 90
e. [email protected]
w. www.groeneveltzonwering.nl