Mondkapjes, plexiglas en het eerste deel van het schooljaar: Door Dian Aalbrecht-Ooms en Emma van Ee-Roelofs

Nadat afgelopen schooljaar online werd afgesloten, konden we dit schooljaar weer “normaal” beginnen. Alle leerlingen gingen weer naar school en ook de deuren van HIP gingen weer open voor bijlessen, huiswerkbegeleiding, studiecoaching, remedial teaching en nog veel meer! Hoewel dit schooljaar begon als elk ander schooljaar, is alles toch een beetje anders. Al snel werden er strengere maatregelen aangekondigd. Scholen begonnen met het uitdelen van mondkapjes, leraren zitten achter plexiglas en ook op HIP gaat alles net iets anders: waar voorheen de gezamenlijke kan met limonade en vrolijk gekleurde bekertjes stonden, ligt nu slechts een verdwaald mondkapje, en in het stiltelokaal zijn tafels en stoelen weggehaald om extra afstand te bewaren.

Ondanks de maatregelen, is het schooljaar inmiddels weer in volle gang. December is alweer aangebroken, de kop is eraf en de eerste toetsweek is inmiddels achter de rug. Als het onderwijs en ook de leerlingen in het bijzonder de afgelopen tijd iets hebben bewezen, dan is het hoe flexibel ze zijn. Waar vorig jaar het onderwijs binnen enkele dagen werd gedigitaliseerd, zijn de leerlingen van HIP opnieuw creatief tijdens de tweede golf. Zo nemen sommige leerlingen nu gewoon hun eigen (duurzame) kartonnen wegwerpbekertjes mee en worden de koekjes en snoepjes in de pauze over de grond gesjoeld om de anderhalve meter afstand te bewaren. Binnen een paar dagen was iedereen weer aan de nieuwe maatregelen gewend.

Op HIP helpen wij leerlingen die een druk en vol schooljaar hebben graag vooruit. Vallen de eerste resultaten tegen? Wij kijken per leerling wat nodig is. Is dit bijvoorbeeld vakinhoudelijke hulp en/of is er meer baat bij structuur en hulp met de planning? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil jij het nieuwe jaar goed beginnen?

Neem contact op via de mail
[email protected] of kijk eens op onze website www.ditiship.nl voor meer informatie.

Instituut HIP Barneveld
Churchillstraat 35, Barneveld
T: 0342 – 74 52 02
E: [email protected]
W: www.ditiship.nl