Doe de test! Welke stalen deur maakt jouw huis compleet?

Het is vaak lastig om voor te stellen welke stalen deur de beste optie is. Je bent natuurlijk altijd welkom in onze showroom voor vrijblijvend advies. Bekijk vooral ook onze website voor praktische informatie, ervaringen van klanten en veel wooninspiratie. Maar grote kans dat deze eenvoudige test je al een stuk verder helpt.

Weinig ruimte? Kies dan voor een enkele deur.

Regelmatig worden we gebeld met de vraag of stalen deuren in ieder huis passen. Het antwoord is volmondig ja. Van een appartement tot rijtjeswoning tot monumentale boerderij, onze deuren kunnen overal. De impact op een kleinere woning is vaak juist het grootst!

Vervang bijvoorbeeld de deur tussen de hal en de woonkamer. Dit levert niet alleen een échte eyecatcher op. Ook wordt het huis veel lichter en lijkt het daardoor ruimer. Win-win dus.

Twee ruimtes soms afscheiden? Kies dan voor een schuifdeur.

Ongestoord in de keuken koken, terwijl de kinderen in de woonkamer gamen? Het kan met een grote schuifdeur. Zonder licht en ruimte te verliezen. Schuif de deur open wanneer je klaar bent en voeg de woon- en eetkamer weer samen. Een perfecte manier om soms twee ruimtes af te scheiden wanneer nodig.

Twee ruimtes permanent afscheiden? Kies dan voor een stalen wand.

Heb je het over een échte eyecatcher, dan kan je niet om een stalen wand heen. Met een complete wand maak je een statement. Het is de meest gekozen optie voor wie dol is op zijn of haar huis, maar ‘iets’ mist. Stijlvol, praktisch en vooral erg mooi. Door ons speciale veiligheidsglas is dit ook een veilige optie voor met kinderen. Het glas kan namelijk niet breken, maar blijft bij eventuele schade tussen de panelen. Door de stalen wand ‘vallen’ is dus niet mogelijk. Wel zo geruststellend.

Voorkeur voor een indrukwekkende entree? Kies dan voor een dubbele klapdeur.

Zeker in de grotere woningen is de hal vaak geen onderdeel van de leefruimte. Het geeft toegang tot de bovenverdieping en je gaat er naar het toilet. En verder valt er weinig te beleven. Zonde! Met een dubbele klapdeur betrek je de hal optimaal bij de rest van het huis. Het vergroot de doorkijk, zorgt voor meer licht en biedt mogelijkheden. Zet bijvoorbeeld de hondenmand onder de trap. Zo kan je trouwe viervoeter alles in huis in de gaten houden, maar staat de mand niet in de weg.

De wens voor een kamer en suite 2.0? Kies dan voor een dubbele schuifdeur.

Tot een paar jaar terug vond je de klassieke kamer en suite-look in veel huizen. Totdat de stalen deuren aan hun opmars begonnen. De tijdloze uitstraling van staal met glas past in ieder huis. Een dubbele schuifdeur is een geliefde keuze voor wie regelmatig familie en vrienden over de vloer heeft, maar soms ook in alle rust een boek wil lezen. Kamer en suite 2.0!

Tomassen Toegangstechniek helpt je graag bij de keuze van een stalen deur die bij jouw woonwens past. Ben je er naar aanleiding van de test nog niet helemaal uit? Neem dan vooral vrijblijvend contact op en kijk op de website.