Samen zorgen

De gevolgen van het ouder worden zijn voor ieder mens anders. Van het ervaren van kleine ongemakken tot grote afhankelijkheid van ondersteuning bij het leven en medische zorg. Soms komt er een punt in iemands leven dat er extra’s nodig zijn. Met aandacht voor ieders eigenheid dragen we bij aan iemands leven. Sascha Smit – Tieleman is Verzorgende IG en Wendy Frans- van Loij is Verpleegkundige en Buddy Palliatieve Zorg bij ENA. Zij vertellen hoe de werkwijze van ENA goed voor hen werkt.

Werken op een plek die ertoe doet

Wendy: ‘Zes jaar geleden maakte ik de overstap. Van commercie naar compassie. Ik wilde écht iets betekenen voor een ander. Wat mij zo aantrekt? Onze cliënten en bewoners houden zelf de regie, zo ervaren ze een betere kwaliteit van leven. Met aandacht voor ieders wensen en manier van doen creëren we dagelijks betekenisvolle momenten en maken we gewone vragen belangrijk en bijzonder. Zo weet ik nooit wat de dag brengt en dat maakt elke dag anders. Dat geeft veel energie en voldoening.’ Sascha vervolgt: ‘Ik hoorde enthousiaste verhalen van een vriendin, dat werkte zo aanstekelijk. Ik heb geen dag spijt gehad van mijn keus om in de ouderenzorg te gaan werken. Dat ik met mijn werk voor een glimlach op iemands gezicht kan zorgen en bijdraag aan het levensgeluk en welzijn, is voor mijzelf ook heel waardevol.’

Zorgen doen we samen

Het motto ‘samen zorgen’ is onderdeel van de dagelijks praktijk binnen de locaties van ENA. Hiermee verwoorden we de noodzaak en behoefte om met elkaar: cliënt, bewoner, medewerkers, vrijwilligers, naasten en mantelzorgers samen het best mogelijke te doen. ‘Samen zorgen’ doet een appel op ons allemaal. Sascha: ‘Wat je ook doet binnen de organisatie, we doen het samen én hebben elkaar nodig. Het wederzijds vertrouwen is tekenend voor hoe wij werken. We hebben dezelfde doelen en durven dingen anders te doen. Dat ik daarvoor alle ruimte krijg maakt mijn werk extra uitdagend.’

Innovatief en vindingrijk

Door samen te werken en elkaar de vraag te stellen wat er nodig is, blijven we kijken en denken in mogelijkheden. Wendy: ‘Niet alleen onze bewoners houden eigen regie. Bij ENA word je als medewerker ook gestimuleerd om leiding te nemen over je eigen werkzaamheden en ontwikkeling. Ik word dagelijks uitgedaagd om mijn talenten en kwaliteiten volop in te zetten. Met mijn ideeën wordt daadwerkelijk iets gedaan. Ook voor mij is er oprechte aandacht en tijd en daardoor voel ik mij gesteund in mijn vak.’

Voorthuizen, Barneveld, Scherpenzeel
Tel: 0342 – 47 9500
[email protected]
www.zorggroepena.nl
Volg ons ook op Facebook en Instagram