Duurzaam vanaf de start

In 2009 wordt Greengiving opgericht, met als uitgangspunt: we gaan alléén duurzame relatiegeschenken verkopen. Eigenaar Florus Floor: “De focus lag en ligt op geschenken die echt iets toevoegen, minimale milieu-impact hebben en niet na één keer worden weggegooid.”

Het assortiment breidt zich in de jaren erna uit van 100 tot ruim 1400 duurzame producten. Of het nu gaat om een geschenk voor medewerkers of klanten, of promotieartikelen voor een evenement: bij Greengiving ben je aan het juiste adres. Inmiddels is Greengiving ook internationaal actief en komt een groeiend deel van de omzet uit het buitenland.

Energieneutraal pand

De duurzaamheid zit hem niet alleen in de producten: ook het kantoorpand aan de Plantagelaan op bedrijventerrein De Briellaerd heeft een groene, duurzame uitstraling. In 2018 werd het pand nieuw gebouwd. “We waren destijds een van de eerste bedrijven in Barneveld zonder gasaansluiting. Ook liggen er inmiddels 157 zonnepanelen op het dak. Verder proberen we in onze bedrijfsprocessen keuzes te maken die positieve milieu-impact hebben, zoals het hergebruik van dozen en CO2-neutraal verzenden.”

EcoVadis certificering

Begin dit jaar ontving Greengiving de EcoVadis Platinum certificering. EcoVadis is een internationale, onafhankelijke partij die bedrijven beoordeelt op duurzaamheidsprestaties. Hierbij wordt gekeken naar vier thema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De Platinum rating is het hoogst haalbare niveau binnen EcoVadis. Daarmee behoort Greengiving wereldwijd tot de 1% bedrijven die dit niveau haalt. “We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze certificering. Het is een mooie erkenning voor wat we doen en hoe we dat doen.”

Eigen drukkerij

Sinds 2021 heeft Greengiving een eigen drukkerij, op de benedenverdieping van het pand. Hier worden producten zoals groeipapier, Doppers en notitieboekjes bedrukt. Het voordeel hiervan is dat er snel geschakeld kan worden en er minder vervoersbewegingen nodig zijn. “Een klant die op het laatste moment nog bedrukte groeipapierkaartjes wil hebben, kunnen we meestal wel snel helpen. Het is natuurlijk mooi om deze service te kunnen bieden.”

Duurzaamheidsrating dankzij de Green Score

“Omdat duurzaamheid en mvo hoog in ons vaandel staan, selecteren we ons assortiment zorgvuldig. We vinden het belangrijk om transparant te zijn over de eigenschappen van onze producten. Daarvoor hebben we de Green Score ontwikkeld. Dit is een systeem waarbij elk product op verschillende onderdelen wordt beoordeeld en punten krijgt. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de grondstof, het restproduct en de herkomst van het product”, aldus Florus.

Met de Green Score worden de producten op een soort duurzaamheidsladder geplaatst, en is het inzichtelijk hoe de producten binnen het assortiment scoren. Alle producten zijn duurzaam, maar de Green Score laat de mate van duurzaamheid zien. Klanten kunnen verschillende producten met elkaar vergelijken en zo tot een weloverwogen keuze komen.

Prettig geregeld voor klanten

Het ruim 20-koppige team staat elke dag klaar om bedrijven en organisaties te voorzien van bedrukte geschenken. Ook al is Greengiving een online shop, als je belt of mailt, heb je snel en goed contact met een van de collega’s. Bijvoorbeeld met Laura van de verkoop, of Joanne van de orderverwerking. Persoonlijk contact staat namelijk hoog in het vaandel.

Originele kerst- en eindejaarsgeschenken

Greengiving heeft een van de drukste periodes van het jaar voor de boeg. In het laatste kwartaal bestellen bedrijven en organisaties namelijk massaal hun kerst- en eindejaarsgeschenken. Het is voor Greengiving vaak een hectische, maar ook leuke tijd. “We zetten er met z’n allen onze schouders onder en gaan niet naar huis voordat de laatste orders verwerkt en verzonden zijn.”

In het kerstassortiment van Greengiving vind je geen traditionele kerstpakketten, maar stijlvolle duurzame geschenken. Denk aan een Dopper gevuld met Tiny Tony’s, verpakt in een mooi cadeautasje. Of een pakketje met een Bambook (uitwisbaar notitieboekje) en een Tony reep met gepersonaliseerde wikkel. Je kunt ook zelf een pakket samenstellen met meerdere artikelen uit het assortiment.

Promotionele artikelen

Niet alleen voor relatiegeschenken, maar ook voor promotionele artikelen kun je bij Greengiving terecht. Denk aan bedrukte pennen, notitieboekjes of katoenen tasjes. “We kunnen dit soort items in grote en kleine oplages leveren. Dat maakt het interessant voor zowel grotere bedrijven als het mkb. Bovendien heb je in deze categorieën ruime keus aan soorten, formaten en kleuren. Uiteraard heeft elk product een duurzaam karakter.”

Greengiving
Plantagelaan 24-26, Barneveld
Tel. 0342 – 745 770
[email protected]
www.greengiving.nl