Nieuwe showtuin Van den Hoorn biedt ruimte voor ‘tuinbeleving’

De tuin. Een plek waar we tegenwoordig, dankzij overkappingen en veranda’s, het hele jaar verblijven. Compleet met buitenkeukens, kachels en goede verlichting is de tuin het verlengde van de woonkamer geworden. De basis van een mooie tuin ligt letterlijk op de grond: de tegels. Bij Van den Hoorn in Barneveld zoeken zowel hoveniers en stratenmakers als particulieren de mooiste tegels uit. En deze doelgroepen worden nu nog meer op hun wenken bediend vanwege de nieuwe showtuin die onlangs is aangelegd.

Het Barneveldse familiebedrijf dat gerund wordt door Erik van den Hoorn en zijn zus Rianne is een begrip in de wijde omgeving. “Hoewel we ons primair richten op de Veluwe, komen ook verschillende van onze klanten uit de randstad.”

Nieuwe showtuin

Met enige regelmaat verfrissen Erik en Rianne de showtuin aan de Oostlaan. Erik: “We hebben de bestaande tuin vergroot en overzichtelijker ingericht. Er is nu meer ruimte voor groen waardoor het ‘tuingevoel’ bij klanten meer naar boven komt. Een stukje beleving.” Ook heeft Van den Hoorn twee nieuwe merken aan het assortiment toegevoegd.

Het gaat om Vandersanden, gebakken stenen, en In-lite, een leverancier van buitenverlichting. “Ook van hen hebben we lampen in de showtuin verwerkt.”

Trends en ontwikkelingen

De trends in de tuinwereld zijn volop in ontwikkeling. Het veelal zwart en antraciet maakt plaats voor lichtere kleuren en tinten zoals crème en taupe. “Daarin maakt het niet uit of iemand kiest voor betontegels of keramische tegels. Wel is het zo dat betontegels wat meer leven en daardoor na verloop van tijd lichter van kleur worden. Betontegels hebben ook meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een keramische tegel. De laatstgenoemde tegels zijn egaler van kleur, krasbestendig, kleurvast en gemakkelijk in het onderhoud. Qua prijs liggen keramische tegels hoger dan betontegels, hoewel we op dit moment ook leuke acties hebben als het gaat om 60 x 60 keramische tegels.” Verder zijn rondere/organische vormen ook meer in trek. “Dat zie je zelfs terug in verlichting.” Terrassen daarentegen blijven meestal rechthoekig of vierkant.

Duurzaamheid in de tuin

Ook in de tuinen van tegenwoordig is veel aandacht voor duurzaamheid. “We hebben de zogenoemde waterdoorlatende tegels, ook wel grasbetontegels genoemd. Deze tegels bestaan deels uit beton en deels uit gaten voor gras of grind.” Net als andere tegels zijn ook grasbetontegels in verschillende kleuren verkrijgbaar met als doel om het hemelwater goed af te voeren in een particuliere tuin.

Graszoden

Naast bestrating vormen graszoden vanouds al de basis van het bedrijf, want een mooi groen gazon is een absolute aanwinst voor de tuin. “Tegenwoordig is daar kunstgras aan toegevoegd. Eenvoudig aan te leggen en onderhoudsvriendelijk in gebruik. Uiteraard kunnen hoveniers en particulieren ook voor echte graszoden bij ons terecht. In het hoogseizoen wordt het gras dagelijks vers gesneden en geleverd,” vertelt Erik. Wel is het van belang om van tevoren even te bellen om de bestelling door te geven.

Bijproducten

Alles heeft onderhoud nodig. Ook een terras of gazon. Van den Hoorn biedt een breed scala aan onderhoudsproducten: of het nu gaat om het reinigen van het terras met een speciale terrasreiniger of het bemesten van een gazon met de juiste voeding. “Klanten kloppen nooit tevergeefs bij ons aan.”

Van den Hoorn als werkgever

Op het terrein bij Van den Hoorn staan alle bestratingsmaterialen klaar om door klanten of chauffeurs opgehaald te worden. Daarvoor is overzicht nodig. Daarom zijn Erik en Rianne op zoek naar een logistiek medewerker die op het terrein helpt met het klaarzetten van orders, laden en lossen, klanten helpt en het terrein netjes houdt. Benieuwd? De vacature is te vinden op www.vandenhoornbarneveld.nl.

Van den Hoorn Bestratingsmaterialen
en Graszodenkwekerij
Oostlaan 3, Barneveld
www.vandenhoornbarneveld.nl