De Hebberd toekomstbestendig
Meer intimiteit in het interieur. Dat was één van de wensen bij de complete make-over die Eeterij De Hebberd op dit moment ondergaat. ‘Voor zowel grote als kleine groepen moet de ruimte gezellig zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft de interieurarchitect voorgesteld om verschillende hoeken te creëren. Een idee waar wij meteen enthousiast over waren.’
Aan het woord is Albert Hoekendijk, eigenaar van De Hebberd. Zijn oudste zoon Robbin (21), die ook veel in het restaurant te vinden is, vult aan: ‘Wat ik ook een echte eyeopener vond, is dat de ruimte meer rust moet uitstralen. We hebben een aantal pronkstukken staan om het restaurant te decoreren, maar die kunnen veel beter uit de verf komen dan ze nu doen.’ Robbin heeft de intentie om het restaurant op den duur over te nemen. ‘Met de werkervaring die ik inmiddels bij De Hebberd heb opgedaan, kon ik een bijdrage leveren bij het logisch indelen van de bar en de looproutes.’
Treincoupé
Sfeer en rust dus. Hoe je die wensen naar een modern Hebberd-interieur vertaalt? Interieurarchitect Yvette Nebbeling wist daar wel raad mee. Net als Albert is zij zo iemand die altijd borrelt van de ideeën, wat leidde tot een prettige samenwerking. ‘De bar wordt doorgetrokken om ruimte te creëren. Het middengedeelte van de ruimte, met de trap naar beneden, wordt op een bijzondere manier benut’, vertelt Albert. Hoe dat gebeurt, laten vader en zoon Hoekendijk nog niet los. Robbin licht een tipje van de sluier op: ‘Door de nieuwe invulling ontstaan er gezellige hoeken.’ De meubels leveren ook een belangrijke bijdrage aan het totaalplaatje. ‘Een deel van de nieuwe meubels geven een soort treincoupé-effect. Een gave, matzwarte wand en goede verlichting maken het af. De nieuwe stijl is absoluut uniek in Barneveld’, vindt Albert.
Cocktails
Vanaf 22 maart kunnen de gasten terecht bij het compleet vernieuwde restaurant – reserveren is online al mogelijk. Behalve voor een maaltijd kan dat natuurlijk ook weer voor de borrel. ‘Het gezellige borrelgedeelte blijft zeker bestaan en krijgt zelfs een flinke upgrade; de bar is bijvoorbeeld ingericht op het maken van heuse cocktails’, meldt de oudste telg uit het gezin Hoekendijk.
Vertrouwde gezelligheid
Vader en zoon zien de toekomst rooskleurig in. ‘De Hebberd is een begrip in Barneveld. Wat blijft na deze verbouwing is de vertrouwde gezelligheid. Wel groeien we met de tijd mee. De Hebberd is toekomstbestendig.’
Eeterij De Hebberd
Jan van Schaffelaarstraat 61, Barneveld
Tel. 0342 – 47 54 80
www.dehebberd.nl